Fysiyo

Contact

FYSIYO
Sumatrastraat 265
2585 CR Den Haag
+31 6 169 287 58
ellen@fysiyo.nl
www.fysiyo.nl
KvK 27346720, Den Haag
IBAN NL62 INGB 0002 8761 18

Behandelmethoden

Informeren, begeleiden en adviseren

Het is belangrijk, dat u geinformeerd wordt over wat uw klacht precies inhoudt en welke invloed u er zelf op kunt uitoefenen. In overleg met u wordt een behandelplan opgesteld om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen.

Manuele technieken

Dit zijn technieken, die direct worden uitgevoert op het lichaam. Hiervoor zijn veel mogelijkheden, zoals rekkingen, tracties, passieve en actieve mobilisaties en massage. Het doel hiervan is bijvoorbeeld pijnvermindering of het verbeteren van de beweeglijkheid, doorbloeding of spierkracht.

Oefentherapie

Een belangrijk onderdeel van de behandelingen is de actieve oefentherapie. In de praktijk leert u de oefeningen waarmee u thuis verder aan de slag gaat. Er kan hierbij gebruik worden gemaakt van eenvoudige materialen, zoals stokken, elastiek, gewichten, handdoek enz. Voor bijna alle klachten geldt, dat u huiswerk mee krijgt voor een optimaal en vooral langdurig resultaat.

Mulligan Concept

Dit concept, ontwikkeld door Brian Mulligan, bestaat uit mobilisatietechnieken waarbij bijna alle mechanische getinte klachten rechtstreeks vanuit de “probleembeweging” worden aangepakt. De therapeut voert hierbij een passieve correctie uit waarbij tegelijkertijd van de patient een actieve beweging wordt gevraagd. Door middel van deze technieken wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.

Medical Taping Concept

Het toepassingsgebied van Medical Taping, waarbij gebruik gemaakt wordt van een elastische tape die de beweging niet beperkt maar juist het lichaamseigen herstelproces activeert, is breed. Denk hierbij aan:
•nabehandeling van blessures
•reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook hematomen)
•houdingscorrecties
•behandeling van klachten door overbelasting zoals CANS, tennis- of golfelleboog
•neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn

Ontspanningstherapie/ Autogene Training/ i-Rest Yoga Nidra

Door middel van oefeningen waarbij aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling een rol spelen komt er weer controle over het eigen lichaam en wordt onnodige spanning verminderd. Dit leidt tot een verbetering van het eigen functioneren, een verhoging van welbevinden en kwaliteit van leven.
Autogene training kan bijdragen aan de verbetering van:
•hyperventilatieklachten
• stress
•faalangst
•hoofdpijnklachten
• slaapstoornissen
•concentratieproblemen
•psychosomatische klachten
•nervositeit

Critical Alignment Yoga en Therapie

In de yoga wordt onder andere gebruik gemaakt van lichaamshoudingen en bewegingen, ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Deze zijn ook toepasbaar als onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Daarnaast kunt u bij studio ELVI terecht voor yogalessen in groepsverband of individueel. Ook Incompany Yoga voor uw bedrijf behoort tot de mogelijkheden.

Mindfulness

Mindfulness staat voor een manier van leven waarbij je opener, aandachtiger en bewuster in het leven staat. Elementen uit de mindfulness kunnen bij patienten met chronische pijn en stress worden ingezet als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling.

Tevens biedt de praktijk Mindfulness trainingen aan gebaseerd op Mindfulness Based Stress Reduction. MBSR ofwel aandachttraining is een training volgens een vast protocol, gebaseerd op Westerse wetenschappelijke kennis uit de medische biologie en de psychologie, en op Oosterse psychologische kennis en vaardigheden als meditatie en yoga. De training richt zich op het inzetten van de eigen kracht, mindfulness, in het hanteren van stress, pijn en ziekte.

Aan de hand van diverse werkvormen (lichaamsscan, zitmeditatie, lichte yoga en aandachtoefeningen) wordt er geoefend en de mogelijkheden onderzocht om meer bewust in het dagelijks leven te staan.